Harrastukset

Kyläyhdistys

Oravasaaren kyläyhdistys ry on perustettu vuonna 1997. Yhdistys, jonka kotipaikka on Jyväskylän maalaiskunta, toimii Oravasaaren toiminnallisella kyläalueella, joka käsittää myös Toivakan kunnan lähialueet Haukanmaahan ja Peiponsalmeen asti.

Yhdistyksen tarkoituksena on turvata peruspalveluiden säilyminen Oravasaaressa sekä edistää kyläläisten hyvinvointia, yhteistoimintaa ja parantaa viihtyisyyttä kylässä.

”Luonnonläheinen, toimelias, viihtyisä ja turvallinen asuinyhteisö. Eheä, kehittyvä maalaismaisema, riittävä tasapainoinen väestöpohja tarvittavaan toimeliaisuuteen”. Niihin päämääriin tähtää yhdistyksen toiminta!

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Oravasaaren asukas tai kesäasukas, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenmaksuja ei ole toistaiseksi peritty.

Piensaaret

Piensaaret sijaitsevat Rauanlahden uimarannan läheisyydessä. Saaria on kaksi, joista toiselle Oravasaaren kyläyhdistyksen talkooporukka on rakentanut laavun ja grillipaikan. Saaret omistaa Oravasaaren osakaskunta. Talvella Piensaarille pääsee jäitä pitkin ja kesäisin veneellä. Kyläyhdistyksen jäsenet voivat vapaasti käyttää yhdistyksen soutuvenettä.

Juhannuksena poltetaan Piensaarten juhannuskokko. Laavulla on myös pidetty kyläyhdistyksen kokouksia ja kylän vireät eläkeläiset ovat kokoontuneet saarella useamman kerran.

Maa- ja kotitalousnaiset

Oravasaaren maa- ja kotitalousnaiset perustettiin vuonna 1954. Toiminta-ajatuksena on ollut alusta lähtien naisten tiedon kartuttaminen sekä kotitalouteen ja kodinhoitoon että puutarhanhoitoon liittyvissä asioissa pitämällä kursseja, opintopiirejä ja retkeilemällä. Henkistä hyvinvointia on myös ylläpidetty mm. teatteri- ja muilla retkillä. Kokoonnumme talvikautena n. kahdesti kuukaudessa vuorollaan kunkin jäsenen kotona ”porinapiiriin”, ellei ole muuta aihetta. Jäseniä on tällä hetkellä 25 ja kaikki kylän naiset ovat tervetulleita joukkomme. Jäsenmaksu on 5 euroa / vuosi.

Nuorisoseura

Oravasaaren Nuorisoseura ry on perustettu vuonna 1930 ja oma nuorisoseurantalo on tehty vuonna 1952. Nuorisoseura kuuluu Keski-Suomen Nuoriseurain liittoon ja Kalevan nuorten piiriin. Seurassa on n. 200 jäsentä. Vuonna 2004 Oravasaaren Nuorisoseura palkittiin vuoden nuorisoseuraksi Keski-Suomessa, aktiivisen toiminnan johdosta.

Nuorisoseura järjestää kaikenikäisille jäsenilleen monenlaista toimintaa, kerhoja, retkiä, diskoja, iltamia ym. tapahtumia ympäri vuoden. Nuorisoseura vastaa omalta osaltaan kylän kulttuuri- ja harrastustoiminnasta ja aktivoi kyläläisiä toimimaan yhdessä.

Lisätietoja: Perttu Kemiläinen 040 548 8451 perttu.kemilainen (at) inmics.fi  

Uimapaikka

Uimapaikan sijainti